Veelgestelde vragen EFT

Hoe werkt EFT

Ik begeleid je met de kloprondes op de meridiaan punten op hoofd en romp. Je doet het zittend en gekleed. We kloppen op de negatieve emoties van een herinnering, totdat deze helemaal neutraal is.

Fysiek/online?
EFT kan zowel fysiek of online via Zoom of Teams plaatsvinden.
Bijwerkingen?

EFT geeft geen bijwerkingen. Wel kan het lichaam reageren, bijv. gapen, rillen, boeren etc. Dit zijn normale lichamelijke reacties van ontlading.

Hoeveel sessies?

Het is heel moeilijk om vooraf te zeggen hoeveel sessies iemand nodig heeft. Dit is ook helemaal afhankelijk van hoeveel EFT huiswerk je zelf doet. Hoe meer je zelf thuis doet, hoe minder sessies je nodig hebt bij de behandelaar.

Contra indicaties?

Er zijn geen contra indicaties voor EFT. Wel is het raadzaam om niet allerlei verschillende vormen van therapie tegelijk te doen. Het kan dat we met EFT dan alleen maar bezig zijn om triggers uit andere therapieën te neutraliseren. Zonde van het EFT traject.

Moet er trauma zijn voor EFT?

Je hoeft geen trauma te hebben om met EFT aan de slag te gaan. EFT kan voor bijna alles ingezet worden.

Wat is het verschil met EMDR?

Het grote verschil tussen EFT en EMDR is dat je EFT ook zelf thuis kunt doen. Je bent dus niet alleen afhankelijk van de behandelaar. Daarnaast kun je EFT veel veelzijdiger inzetten dan EMDR. Voor EMDR is er namelijk trauma nodig.

Moet ik persé EFT sessies doen met een professional?

EFT is ook een heel goed zelfhulpmiddel voor kleinere issues. Voor de grotere zaken is het raadzaam om dit samen met een EFT professional aan te pakken.

Moet ik alles uit het verleden weer oprakelen?

Al hoewel we wel teruggaan naar herinneringen zullen deze kort en op een zachte manier aangevlogen worden. Je wordt met EFT niet in het diepen gegooid.

Kan EFT ook samen met mijn partner?

Dat kan zeker.

EFT voor kinderen?

EFT is ook zeker geschikt voor kinderen.

Werkt EFT altijd?

EFT werkt altijd, mits goed uitgevoerd natuurlijk. Hier begeleid ik je in als EFT professional.© Kim Sanders Holistische Therapie | design + realisatie intoappsnwebs

Zelf aan de slag
met EFT

Kimsandersholistischetherapie introductiegids okt23